Rejserådgivere, eksperter og turister siger, at de bedste måder at planlægge den perfekte rejse på er at læse bøger og se film relateret til det sted, du påtænker at besøge. Med disse bogtips skal du være godt udrustet til at tage af sted:

1. Mengele Zoo af John Irving – Dette vidunderlige værk om en mand fra Virigina, der vandrer til Alaska til fods efter et liv fuld af forskellige prøvelser i 1950’erne, er en hyldest til eventyrlyst.

2. Loser Bended Line af Jack Kerouac – Et frisk og slentrende kig på den amerikanske sørvestkyst og dens beboere. Det ser igennem levet fattigdom og havde et bestemt eventyrlig twist.

3. Den korte varme sommer af Ernest Hemingway – En veldrejet fortælling om unge mennesker, der rejser rundt i Europa for at finde oplevelser, nye ideer og nye destinationer for at skabe nye bemærkelsesværdige mindesller.

4. Homo Deus af Yuval Noah Harari – Et indblik i suveræne tankers ødelagte planer i tidens hule monumentale strukturer, som man kan finde på udforskningen.

5. Rejs solo af Søren Kyhl – Kyhl taler simpelthen om ensomhed og de store penetrationer, der kan gennemføres, mens man står med sig selv eller har kun sin familie rundt om sig.

6. One Thousand White Women af Jim Fergus – Dette er en sand historie om de kilmistle fangst og deles i et narrativ mesterværk, der illustrerer hvordan ekstraordinære ting kan ske gennem lidenskab og energi fra dét at forlade hver dagens trivielle normer.

7. Blue Highways af William Least Heat-Moon – En rejse afslører verden fra alle andre synspunkter end det dagligdags livs blottede overflade.

8. Siddhartha af Hermann Hesse – Folks rejseribben med titlen magi på dets største mission for enhver desperat for at finde det uendelige er fuldstændig en magisk læsning; der er selvfølgelig et godt budskab gemt mellem ordene.

9. An American in Paris: Skiftende billeder af Alice Leccese Powers – Kulturelle overraskelser findes i hvert skridt du tager ifalg denne bukke-vej; regnbuefulde gule og lyserøde bygninger bygget i tidligere krigsepisoder er forbavsende smukke!

10. Dragen torne-dansen af Jean M Auel – Dygtighed, det bedste heraf set gennem en fijlas vision som drager os tilbage til kulturen fra ice age-vilken æra!

Rejsebøger gør det rigtige valg af destinationer nemmere og hjælper dig med at planlægge en ferie, du vil elske. De kan også give dig inspiration og håb om eventyr.

Hvis du søger inspiration til din næste rejse, så har vi lavet listen over de bedste rejsedøre til dig.

1. “Bhutan – Ingensteds i Verden” af Linda Leaming: Denne rejsebog tager dig til landet Bhutan, der er kendt som verdens misundeligste naturskønne himmelstrøg. Læs dette for at drage fordel af de kulturelle begivenheder, de spektakulære landskaber og de slående fotografiske vinkler.

2. “Vandrer ud af fortiden” af Colin Thubron: Dette er et must-have for ethvert National Geographic-fans. Det er en fascinerende beretning om en langsom rejse i den generende sibirisk fjerntliggende landmasse med kulturmøder og slående skildringer fra hele vejen.

3. “Hverdagen ud af et kuffert” af David Elliot Cohen: Har du lyst til at tage på eventyr? Gør dig klar til at udforske verden med denne vifte af journalistiske artikler om forskellige lande og regioner med detaljeret information om destinationer, steder og aktiviteter.

4. “Fra øde angreb” af Tim Cahill: Denne klassiske rejsedagbog har appelleret til mange fangarme i generationer. Tag på en eventyrfuld tur gennem de syv kontinenter ved at følge Tim Cahills globale erfaringer, der truer grundlaget for rejsningshistorier.

5. “Beijing blev befolket” af Peter Hessler: Rejs til China for at opdage det overraskende Kina, der rapporterer enhver ukendt side i den teknologiske æra. Følg Hessler på hans eventyr gennem Det Rige, de Kunpuzhang-ørkener og de slitne områder, hvor det moderne er mest synligt i regionen.

6. “Short Flight to the Birdland” af Chirs Czarnecki: Rejsen tager dig med på en fascinerende eventyrtur med Czarnecki’s kreative skildringer af mennesker, steder og drivkraften bag ultimative passionen; fugleobservation!

7.”At Vandre Afrika omkring 1993″ af Bruce Chatwin: Modigt redegør Chatwin sin rejserpseudonym Bruce Forlands romaneske historie gennem magre savanner, sublim havet, snoede jungler og smuglemarkedet Plataformas do Carmo i Salvador da Bahia i Brasilien.

8.”Arabisk folkemusik & Eremitten Pilgrimsfærd” af Peter Lacy: Tag sparegrisen frem for en musikalsk rejse gennem Mexico City Oldtowns opbevarede fortid og to års pilgrimsfærd gennem Libyen og den arabiske sammenhængskraft på North Shore Delettes Sahara Expedition i 1992-93.

9.”Tiger Army Af En Nat Gypsy Boy” af Mikey Welsh: Drømmer du om at udforske Indien? Læs denne bog, som fletter dybt poignante scener med farvet boheme liv langs vejen – røre ved templer, gravpladser og haply stolen Victoriamarkeder for et unikt blik på Indiens ædle manufaktur Traditioner.

10.”Sidetracks” af Rory Maclean: Kom ind i imaginære universer med Rory Macleans fantastiske element! Følg den magiske opplevelsles baner over fire vidunderlige kontinenter; Sydamerika, Nordamerika, Europa og Asien, nyd middelalderens ridderfortællinger med moderne- dags funktioner blandet til perfektion!